Παραλίες

Βοϊδοκοιλιά: Η Βοϊδοκοιλιά είναι σίγουρα η πιο δημοφιλής παραλία της Μεσσηνίας, ενώ θεωρείται μια από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Σαν υδάτινο θέατρο αποτελείται από έναν κόλπο στο σχήμα του γράμματος ωμέγα (Ω) με ψιλή αμμουδιά, που εγκλωβίζει τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Η παραλία αυτή έχει χαρακτηριστεί ως «Τόπος Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους». Πάνω από την παραλία θα βρείτε την σπηλιά του Νέστωρα, ενώ ακριβώς από πάνω είναι το Παλαιόκαστρο όπου προσφέρει θέα μοναδική.  Στα δεξιά του κόλπου βρίσκεται ο τάφος του Θρασυμίδη, γιου του βασιλιά Νέστωρα.

Μια από τις καλύτερες διαδρομές πεζοπορίας ξεκινά από την Βοϊδοκοιλιά. Στο τέλος της παραλίας αρχίζει η ανάβαση προς την σπηλιά του Νέστωρα, ενώ μετά το σπήλαιο συνεχίζουμε προς το Παλαιόκαστρο όπου η θέα είναι μαγευτική.

Γλώσσα, η κρυμμένη μικρή παραλία που βρίσκεται στη σκιά της Βοϊδοκοιλιάς. Οι βράχοι που την περιβάλλουν και μπαίνουν βαθιά μέσα στη θάλασσα, σχηματίζουν ένα μικρό στενό στόμιο, που ίσα-ίσα επιτρέπει την είσοδο του νερού. Τα νερά στον μικρό κολπίσκο είναι διάφανα και η παραλία αμμώδης. Το δάσος που φθάνει μέχρι τις παρυφές της παραλίας δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό.

Η Χρυσή ακτή, από τις πλέον όμορφες παραλίες της Μεσσηνίας. Γενικότερα η περιοχή του Ρωμανού έχει εισέλθει στον παγκόσμιο χάρτη του πολυτελούς τουρισμού, από όταν άρχισε να γίνεται το όνειρο του Καπετάν Βασίλη πραγματικότητα και να λειτουργούν τα ξενοδοχεία της Costa Navarino.

Ο Λαγκούβαρδος είναι μια μοναδική παραλία απαράμιλλου κάλλους, η οποία είναι πόλος έλξης των επισκεπτών για την προσφορά της στα θαλάσσια σπορ. Ο Λαγκούβαρδος είναι ιδανικό μέρος για board surfing και wind surfing.

Η ονειρώδης ολόχρυση παραλία Περούλια που ανήκει στο χωριό Βουνάρια, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Κορώνη. Μια από τις πιο αγνές και κρυφές αμμουδιές της Μεσσηνίας, στην οποία για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση πρέπει να ρωτήσει τους ντόπιους. Είναι κρυμμένη κυριολεκτικά  για αυτούς που δεν γνωρίζουν. Κολυμπάς στα ήρεμα ζεστά νερά της σαν να είσαι σε πισίνα. Όταν κουραστείς μπορείς να κοιτάζεις την καταπράσινη θάλασσα ξαπλωμένος στην σκιά που σου προσφέρουν τα πεύκα που υψώνονται ακριβώς μπροστά στην παραλία.

Φονέας,  τα πρασινογάλαζα νερά στα οποία καθρεφτίζονται τα φουντωτά δέντρα που της προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους, τα μεγάλα λευκά βότσαλα και οι επιβλητικοί βράχοι στο πίσω μέρος της, δηλώνουν ότι πρόκειται για μία μοναδική παραλία.