Φυσικά Τοπία
Γιάλοβα: Ο υδροβιότοπος της Γιάλοβας έχει ανακηρυχθεί ως ο νοτιότερος Διεθνής Σημασίας Υδροβιότοπος των Βαλκανίων, αποτελεί σταθμό για πολλά είδη αποδημητικών πτηνών. Θεωρείται προστατευόμενη περιοχή, με συνολικά 258 είδη πτηνών εκ των οποίων τα 79 περιλαμβάνονται στο «Κόκκινο Βιβλίο» (η υπό απειλή Ελληνική Ορνιθοπανίδα). Υπάρχει Ενημερωτικός Σταθμός όπου ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει διαφόρων ειδών πτηνά.
Πολυλίμνιο: Βρίσκεται 32 χλμ από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, αποτελεί ένα σύμπλεγμα λιμνών και καταρρακτών, που δημιουργούν ένα απίστευτα όμορφο τοπίο λόγω του ανώμαλου ανάγλυφου.
Φαράγγι του Ριντόμου: Βρίσκεται λίγο έξω από την Καλαμάτα στην αρχή της Μεσσηνιακής Μάνης και έχει μήκος 19χλμ. Πρόκειται για ένα σύνολο από απότομους βράχους και παραποτάμους με κρυστάλλινα νερά, τα οποία σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση, δημιουργούν ένα μαγικό τοπίο με απίστευτη δροσιά.
Το νησιωτικό σύμπλεγμα από τα νησιά Σαπιένζα, Αγία Μαριανή ή Αγία Μαρίνα και Σχίζα: Πρόκειται για επίγειους παραδείσους κοντά στις ακτές της Μεθώνης. Έχουν καταγάλανα νερά, εξωτική βλάστηση στους λόφους τους και αποτελούν καταφύγιο για άγρια πουλιά και ζώα. Ακόμη υπάρχουν θρύλοι που συνδέουν την περιοχή με πειρατές. Ξεχωρίζει βέβαια το νησί σε σχήμα καρδιάς που φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.
Η Νέδα, το φυσικό όριο των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας, είναι ένα ποτάμι μήκους 32 χιλιομέτρων και… «τρελαίνει» κάθε επισκέπτη του. Το φαράγγι της Νέδας, το οποίο διασχίζει και ο ομώνυμος ποταμός, είναι μια από τις ομορφότερες διαδρομές που κάθε λάτρης της φύσης θα θέλει να εξερευνήσει.
Η Σφακτηρία είναι βραχονησίδα της Μεσσηνίας, στον όρμο του Ναβαρίνου, στο νότιο Ιόνιο πέλαγος και συγκεκριμένα κοντά στην Πύλο, μπροστά στο φυσικό της λιμάνι, ως κυματοθραύστης. Στη νήσο Σφακτηρία μπορεί να ανακαλύψει κανείς σημαντικά κατάλοιπα της ιστορίας μαζί με την άγρια ομορφιά της.