Ξεναγηθείτε σε διάφορες παραλίες της Μεσσηνίας από την οθόνη του υπολογιστή σας!

Μετακινηθείτε με το κέρσορα μέσα στην κάθε εικόνα παρακάτω

1. Μεθώνη

Μια μεγάλη σε έκταση παραλία με άμμο και βότσαλα ανά σημεία θα συναντήσετε στη Μεθώνη Μεσσηνίας. Η παραλία της Μεθώνης απλώνεται σε όλο το μήκος του κόλπου και φυσικά κάτω από το κάστρο της.

2. Στόμιο

Το Στόμιο είναι ένας όμορφος κολπίσκος με κρυστάλλινα νερά και χοντρό βότσαλο, βρίσκεται στην περιοχή των Φιλιατρών και είναι μία από τις πλέον όμορφες παραλίες της Μεσσηνίας.

3. Καλαμάτα

Η παραλία της Καλαμάτας με ακτογραμμή 3 χιλιομέτρων κερδίζει σίγουρα τις εντυπώσεις είτε για τα νερά της αφού διάφορα σημεία της έχουν βραβευθεί με τη «Γαλάζια Σημαία», το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο είτε γιατί η Καλαμάτα είναι από τις λίγες πόλεις που η παραλία βρίσκεται… μέσα στην πόλη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να απέχουν ένα βήμα από τη θάλασσα.

4. Βοϊδοκοιλιά

Είναι μάλλον η διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας και σίγουρα μία από τις ομορφότερες και ιδιαίτερες παραλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα! Είναι ένας φυσικός κολπίσκος, σπάνιας και μοναδικής φυσικής ομορφιάς που ξεχωρίζει για τη λευκή ψιλή άμμο, η οποία απλώνεται από άκρη σε άκρη της παραλίας και τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά της. Χαμηλή βλάστηση περικλείει τον κόλπο, ενώ η αμμουδιά είναι γεμάτη όμορφα κοχύλια. Μάλιστα, είναι μέσα στην προστατευόμενη ζώνη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Natura 2000.

5. Μπούκα

Η παραλία της Μπούκας θεωρείται από τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες παραλίες της Μεσσηνίας. Αποτελείται από μία μεγάλη έκταση ψιλής άμμου, ενώ εκεί θα βρείτε beach bar, γήπεδα beach volley και άλλες υποδομές. Το γεγονός ότι βρίσκεται στο κέντρο του κλειστού Μεσσηνιακού Κόλπου της εξασφαλίζει γαλαζοπράσινα, ζεστά, ήσυχα νερά και έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία.